Asian Pork Soy Bowl


scroll down for english version


Hier kommt ein neues Rezept, das ich wirklich sehr gerne mag. Ursprünglich haben wir diese Soße immer zu Schupfnudeln gemacht, aber heute wurde sie für eine asiatische Champignon-Schweinefleisch Bowl umgewandelt. Natürlich passt sie aber auch zu den meisten anderen Fleischgerichten. 

25 min Kochzeit
sehr leicht zu kochen

Was braucht ihr dafür? (3 Personen)

  • 400g Pilze
  • 400g Schweinefleisch
  • 1 Zwiebel
  • 1 1/2 Tassen Reis
  • Soya Soße
  • 1 Schlagobers
  • Mehl

Zubereitung: Ihr beginnt am besten damit alles einmal vorzubereiten, damit dann, wenn alles in der Pfanne ist, kein Stress entsteht. Dazu schneidet ihr die Zwiebel klein, wascht und schält die Champignons und schneidet auch das Fleisch in kleine Stücke. Habt ihr alles fertig könnt ihr die Zwiebeln in der Pfanne schön anbraten und nebenbei den Reis aufstellen. SInd die Zwiebeln schön bräunlich, Fleisch dazugeben und auch dieses anbraten. Zuletzt noch die Champignons hinzugeben und alles gemeinsam eine Weile kochen. Hat alles eine schöne Farbe den Schlagobers dazu geben und mit Soyasoße abschmecken. Mögt ihr die Soße eher dickflüssiger, noch etwas Mehl ergänzen und köcheln lassen. Tadaaa und schon habt ihre eure Asia Bowl 😉

Schaut doch gerne bei meinen anderen Rezepten vorbei oder folgt mir auf Instagram! Viel Spaß beim Kochen und guten Appetit!


Here comes a new recipe that I really enjoy cooking and eating. Originally, we had this kind of sauce with potatoe dumplings, but today the meal was transformed into an Asian Mushroom Pork Bowl. Of course, you can combine it with other meat dishes as well.

25 minutes cooking time
very easy to cook

What do you need? (3 persons)     

  • 400g mushrooms    
  • 400g pork    
  • 1 onion    
  • 1 1/2 cups of rice    
  • soy sauce   
  • 1 whipped cream    
  • flour

Preparation: To start with, I would recommend preparing everything in advance, so you don’t have to huzzle later, when everything is already in the pan. Start with cutting the onion in small cubes, wash and peel the mushrooms and also cut the meat into small pieces. If you have everything ready you can fry the onions in the pan and start to cook the rice as a side dish. If the onions are brownish, add the meat. Finally, add the mushrooms and wait until everything is well done. Now you can add the whipped cream and season with soy sauce. Do you like the sauce rather thick, add some flour and wait for a while. Tadaaa and ready is your own Asia Bowl 😉

Why don’t you check out also my other recipes or follow me on Instagram! Have fun cooking and enjoy your meal!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s