Gemüselaibchen mit Halloumie // vegetable patties with halloumi cheese


SCROLL DOWN FOR ENGLISH VERSION


Gestern habe ich wieder einmal ein neues Rezept ausprobiert und das möchte ich nun hier gerne mit euch teilen. Und zwar waren es Gemüselaibchen auf die etwas andere Art, wie man sie normal kennt. Zu den Gemüsepatties gabs aufgeschnittenen und in der Pfanne angeschwitzen Halloumie Käse. Den hatten wir eben noch zu Hause 🙂  img_1878

Was man alles dafür braucht:    

  • 2 Zucchini
  • Kartoffeln
  • Zwiebeln
  • 2-3 Eier
  • Mehl
  • Salz, Pfeffer

Zubereitung: Als erstes müsst ihr die Zucchini waschen und fein hobeln. Habt ihr das geschafft, den Saft der Zucchinis ausdrücken und nur die halbwegs trockenen gehobelten Überbleibsel verwenden. In Folge könnt ihr die Zwiebel schälen und so fein wie möglich schneiden. Das selbe folgt nun mit den Kartoffeln. Schälen, hobeln und auspressen. Sind diese Schritte getan könnt ihr eure Masse zusammenmischen, Mehl und Eier dazugeben und gut zu einem Teig kneten.

Aus dieser Masse könnt ihr nun kleine und ganz wichtig flache Patties oder Laibchen formen. Mit Salz und Pfeffer würzen und in der Pfanne bei mittlerer – niedriger Stufe anbraten.

Mit Halloumie und Joghurt Dip genießen 🙂 Viel Spaß beim Nachkochen!

Falls ihr jetzt Lust bekommen habt auf noch mehr Rezepte, schaut doch gerne auch Hier vorbei!


Yesterday I tried something new. Vegetable patties. That’s something I never did before and so I asked my granny for a recipe! She told me she had a special one which I had to try. The differnce with normal vegetable patties is, that you peel the vegetables and then gently roast it. Additinal I had halloumi cheese, but you can also have some meat or a salad. So, what do you need?

img_1878

  • 2 zucchini
  • potatoes
  • onions
  • 2-3 eggs
  • flour
  • salt, pepper

What you have to do: First thing you have to do is wash and peel the zucchinis. The zucchinis lose a lot of water and still after peeling you have to squeeze your pieces to get rid of all the liquid. Same with the potatoes. Wash, peel and squeeze! Last but not least the onion. Try to make as small cubes as possible, so you can’t spot the onions in your pattie. It just looks nicer 🙂 The only thing missing now is the flour and the eggs. Add them to your dough, add some nice flavours (at least salt and pepper) and form nice small patties. The most important thing here is that they are really flat. Otherwise they won’t be properly cooked and some parts will stay raw. Now sear your patties at medium heat and add the halloumi if you like! Enjoying it with joghurt dip, is my recommendation!

If you want to check out more of my recipes > Here is the link! Happy cooking!! 😉

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s